Home » SOAL UAD ANT2 2020 » SOAL UAD ANT2 2020 MARITIME ENGLISH CONTOH

SOAL UAD ANT2 2020 MARITIME ENGLISH CONTOH

admin 30 Mar 2023 9

Inggris maritim

1. A: “Repeat”is used when a message or part of a message has not been clearly understood|

    B: “Say again”is used when an important messageor part of a message is repeated

A. A and B are both right

B. A and B are both wrong

C. A is right

D. B is right

ANSWER :B


2. “Mistake…..correction”is used …

A. when the receiving party has made a mistake.

B. when the transmitting party has made a mistake.

C. when both parties have made a mistake.

D. when neither parties has Made a mistake.

ANSWER :B


3, Fire has been located in no. 2 hold .

The  cargo  is on fire  ; smoke  is not poisonous 

A. “Number- 2 hord on fire  ;  cargo is burning  ; smoke  not poisonous ”

B. “Number- 2 hord and cargo burning ; smoke not toxic ”

C. “Fire is in number – 2 hord ;  cargo on fire  ; smoke not harmful”

D. “Fire is in number – 2 hord ;  cargo on fire  ; smoke not toxic ”

ANSWER 😀


4. Fire onboard.Vessel is un manoeuvrable

A. “I am not under command”

B. “I am  a hampered vessel”

C. “I am obstructed in my manoeuvrability”

D. “I am manoeuvring with difficulty”

ANSWER :A

5. Water is entering the vessel below the water line

A. “I am leaking water ”

B. “I am flooding below water line”.

C. “Water is coming into the Vessel”

D. “Water is entering the vessel below water line”

ANSWER :B


6. Vessel is un ableto continue her voyage. Tug assistance is needed

A. “I am not under command; tug-assistance is required”

B. “I am  unmanoeuverable;  I need tug – assistance”

C. “I am unmanoeuverable; tug-assistance is needed”

D. “I am not under command; I  require tug – assistance”

ANSWER 😀

7. Vessel has had a collision with MV Garland

A.“There has  been acollision with MV Garland”

B. “I have collided with MV Garland.”

C. ”My vessel and MV Garland had a collision.”

D. ”My vessel has had a collision with MV Garland.”

ANSWER :B

8. Vessel is aground in position…..8 containers will be put overboard

A. “I am aground in position….; I will jettison eight containers”

B. “Vessel has been grounded in position…..; I will jettison eight containers”

C. “I went aground in position …..; I want to jettison eight containers”

D. “Vessel is on the ground in position …; I will jettison eight containers”

ANSWER : A

9. Vessel is being attacked by pirates

A. “Vessel is being attacked by pirates”

B. “Pirates are attacking My vessel ”

C. “Pirate-attack on My vessel !”

D. ”I am under attack of pirates”

ANSWER : D

10. Message from RCC : helicopter will arrive in position of vessel indistress within one hour

A. “ETA vessel in distress within one hour from now”

B. “ETA distress position in one hour from now”

C. “ETA vessel in distress in one hour”

D. “ETA distress position within one hour”

ANSWER : D

11. Vessel advises other traffic to remain at a safe distance

A. “Advice : all vessels – stay clear”

B. “Advice : all vessels – keep distance”

C. “Advice : all vessels – give a clear berth”

D. “Advice : all vessels – keep clear”

ANSWER : D

12. Traffic must proceed carefully

A. “You must proceed with care”.

B. “You must navigate carefully”

C. “You must navigate with caution”

D. “You must proceed carefully”

ANSWER : C

13. We have reduced visibility due to fog

A. “Visibility restricted by fog”

B. “Visibilityi ncreased by fog”

C. “Visibility getting worse by fog.

D. “Visibility limited by fog”

ANSWER : A

14. Buoy Foxtrot Lima – 1 in position bearing 3 cables North of break water has disappeared

A. “Buoy Foxtrot Lima – 1 in position bearing 3 cables North of break water missing”

B. “Buoy Foxtrot Lima – 1 in position bearing 3 cables North of breakwater off station”

C. “Buoy Foxtrot Lima – 1 in position bearing 3 cables North of breakwater no longer there”

D. “Buoy Foxtrot Lima – 1 in position bearing 3 cables North of breakwater disappeared”

ANSWER : A


15. Vessel requires pilotage in position……

A. “ I need pilot service – my position:……”

B. “I request pilot service – my position:……”

C. “I want pilot service – my position:……”

D. “I require pilot service – my position:…….”

ANSWER : D


16. Vessel is given permission to navigate on her own

A. “Information : you have permission to proceed by yourself”

B. “Information : you may navigate on your own”

C. “Information : you are allowed to proceed by yourself”

D. “Information : you may proceed on your own”

ANSWER : A


17. Pilot boat is approaching . Boarding speed forpilot is 6 knots.

A. “Information: pilot boat getting closer to your vessel. Make boarding speed of six knots”

B. “Information: pilot boat approaching your vessel. Make boardings peed of six knots”

C. “Information: pilot boat approaching your vessel. You must proceed at six knots for 

boarding”

D. “Information: pilot boat getting closer to your vessel. You must proceed at six knotsf or 

boarding”

ANSWER : B

18. MV Christina is on her way from one berth to another

A. “Information: MV Christina is under way to another berth”

B. “Information: MV Christina underway to a different berth”

C. “Information: MV Christina proceeding to her designated berth”

D. “Information: MV Christina is shifting berth”

ANSWER : D

19. MV inpositon.West of Bond pier isc hanging her course to the North

A. “Information: vessel W of Bond pier turning to the North”

B. “Information: vessel W of Bond pier turning to the North”

C. “Information: vessel W of Bond pier altering course to the North”

D. “Information: vessel W of Bond pier alternating course to the North”

ANSWER : C

20. Route from road stead to entrance temporarily not to be used 

A. “Information: route from road stead to entrance diverted”

B. “Information: route from road stead to entrance temporarily dis used ”

C. “Information: route from road stead to entrance suspended”

D. “Information: route from road stead to entrance discontinued”

ANSWER : C

21. Danger!

Vessel is on acollision course with vessel to the W of her!

A. “Warning: danger of collision with vessel to the West of you”

B. “Warning: you are at risk of collision with vessel to the West of you”

C. “Warning: you are running into danger. Risk of collision with vessel to the West of you”

D. “Warning: you are running into risk of collision with vessel to the West of you”

ANSWER : C

22. Vessel is advised to drop her anchors in another position

A. “Advice: you must drop anchors in other position”

B. “Advice: you must anchor in different position”

C. “Advice: you are allowed to let go anchors in differen tposition”

D. “Advice: you may anchor in other position”

ANSWER : B

23. Anchor is loose from the ground; there are 3 shackles left to come in

A. “Anchor is a weigh; 3 shackles left”

B. “Anchor is clear of water ; 3 shackles left”

C. “Anchor is a weigh; 3 more shackles to come in”

D. “Anchor is clear; 3 shackles left”

ANSWER : A

24. Cast off the headline: give some slack in the headline and heave it onboard

A. “Let go headline: slack away headline – heave away headline”

B. “Let go headline: heave away headline – slack away headline”

C. “Let go headline: slacken headline – heav eon headline”

D. “Let go headline: slack on headline -heave on headline”

ANSWER : A

25. Fasten the lines forward and aft; keep tensionon the springs

A. “Fasten fore and aft; keep tension on springs”

B. “Make fast fore anda ft; keep the springs tight”

C. “Make fast fore and aft;  keep tension on springs”

D. “Fast enfore and aft;  keep the spring stight”

ANSWER : B

26. Yesterday we visited the theatre and …..  a play by Shakespeare

A. watch

B. watched

C. have watched

D. watching

ANSWER : B

27. You….for hours now, and yous till haven’t convinced me!

A. talked

B. has talked

C. aretalking

D. have been talking

ANSWER : D

28. The vessel ahead of us …. too fast;  we must execute an emergency stop! .

A. approached

B. approaches

C. has approached

D. isapproaching

ANSWER : D

29. Have you seen my keys? I …. them.

A. lose

B. am losing

C. have lost

D. have been losing

ANSWER : C

30. While I was checking the hatch cover, the ship….

A. grounds

B. is grounding

C. grounded

D. has grounded

ANSWER : C

31. These waters………..1.5 m at High Neap tide.

A. is rising

B. rise

C. rises

D. risen

ANSWER : B

32. They…………the cargo ,so the vessel was ready for departure.

A. had discharged

B. discharge

C. have discharged

D. are discharging

ANSWER : A

33. These second mate was in the chartroom – he….the chart with the crew.

A. plots

B. has plotted

C. isplotting

D. was plotting

ANSWER : D

34. The third mate had made a serious steering error. That was the reason why the vessel

………aground.

A. run

B. runs

C. ran

D. has run

ANSWER : C

35. They have given us permission to enter the channel that …….. into the harbour.

A. leads

B. leading

C. lead

D. led

ANSWER : A

36.It was bitterly cold; the temperature….. to minus 12 degrees C.

A. dropped

B. drops

C. dropping

D. has dropped

ANSWER : A

37.They….. the cargo , so we are departing any minute now.

A. loaded

B. load

C. loading

D. have loaded

ANSWER : D

38.They….the cargo to the wrong pier before, so we could not sail out according to schedule.

A.deliver

B. have delivered

C. are delivering

D. had delivered

ANSWER : D

39.We………. nothing from him for 3 weeks now, so we are abit worried. .

A. hear

B. have heard

C. heard

D. arehearing

ANSWER : B

40.Since yesterday the oil spill…… .along the entire coast;  the beaches are closed for tourists.

A. spreads

B. has spread

C. had spread

D. is spreading

ANSWER : B

41. While we were trying to open the drum, the liquid immediately…. spontaneously.

A. ignited

B. ignites

C. was igniting

D. has ignited

ANSWER : A

42. The radio operator…. are ceived mayday to the vessel in distress after adistress alert is received.

A. transmit

B. transmits

C. is transmitting

D. has transmitted

ANSWER : B

43. We……..these tools now, so you can’t take them.

A. use

B.  used 

C. are using

D. were using

ANSWER : C

44. The hatches have been secured and now we……… the anchors.

A. heaved

B. are heaving

C. have heaved

D. heave

ANSWER : B

45. They….the hatches;  we can depart now.

A. securing

B. secured

C. secure

D. haves ecured

ANSWER : D

46. I………it the day before yesterday.

A. have received

B. receive

C. am receiving

D. received

ANSWER : D

47. Last month I………. eriously ill.  I had a flu.

A. was

B. am

C. have been

D. were

ANSWER : A

48. The vessel ran aground and the entire crew immediately……… her assoon as possible.

A. abandon

B. have abandoned

C. abandoned

D. abandons

ANSWER : C

49. The mate who always…..the Bill of Lading is not on the bridge at themoment.

A. signing

B. signed

C. signs

D. sign

ANSWER : C

50. These tools…. frequently since we bought them last month.

A. have been used 

B. are used 

C. were used 

D. is used 

ANSWER : A

Comments are not available at the moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*

Related post
Soal UAD ANT 2 2020 Kepedulian lingkungan

admin

11 May 2023

  Institution Name BP3IP Jakarta Date –Assessor Name MUDAHIR Code Item –Study Program 1) DP II PENINGKATANType of Test 2) Multiple Choice Competence/Subject KEPEDULIAN LlNGKUNGAN Bloom Taxonomy 3) C1,C2,C3Level of Competences 4) A N T IINAUTIKA Criteria 5) Difficult/Medium/EasyStandard of Competence A II/2Question 1. What is the Convention for Prevention of PollutionFrom ships :a. Solas …

Soal UAD ANT2 2020 Manajemen Kapal

admin

11 May 2023

  Marks 47.00/49.00Grade 9.59 out of 10.00 (96%) 13. To maintain good relationship among the crew on board a vessel, one must be:Select one:a. Polite and diplomatic while talking to crew membersb. Strict and authoritative while giving ordersc. Give authority to othersd. Understanding, Co-operative, and have respect from both sides 09. Onboard training should be …

PLAN A VOYAGE AND CONDUCT NAVIGATION

admin

11 May 2023

  PLAN A VOYAGE AND CONDUCT NAVIGATION   Publications containing information on Naval Control of Shipping (NCS) in times of emergency or war are ? 117, Radio Navigational Aids In determining the characteristics of the lamp which is the main light or an offshore buoy when passing at night, what is? Any of the above …

Soal UAD ANT2 2020 Penentuan Posisi dan Akurasi

admin

11 May 2023

  My courses  UADN2  UAD, Kamis 6 Agustus 2020  Soal UAD ANT IIPenentuan PosisiStarted on Thursday, 6 August 2020, 8:00 AMState FinishedCompleted on Thursday, 6 August 2020, 8:59 AMTime taken 58 mins 33 secsMarks 27.00/30.00Grade 9.00 out of 10.00 (90%) 2. The positions of the ship provided by the GPS should always …

Soal UAD ANT2 2020 Etos Kerja dan Manajerial

admin

11 May 2023

     My courses  UADN2  UAD, Senin 10 Agustus 2020  Soal UAD ANT II Kepemimpinan Etos Kerja dan Manajerial  Started on Monday, 10 August 2020, 10:31 AM State Finished Completed on Monday, 10 August 2020, 10:43 AM Time taken 11 mins 57 secs Marks 30.00/30.00 Grade 10.00 out of …

Soal UAD ANT2 2020 Technology Informatica

admin

11 May 2023

  Nilai 9.33 dari 30 soal1. Kombinasi antara komputer analog dan digital disebut :b. Komputer hybrid2. Kalkulator yang mengandung teknologi tinggi dan disebut sebagai komputer sakuadalah :b. Komputer digital3. Komputer yang biasa dipakai manusia dalam kehidupan sehari-hari adalah :c. Komputer digital4. Penggunaan komputer sebagai alat pembelajaran dikenal sebagai :a. Computer assisted instruction5. Otaknya komputer disebut …